18 Nisan 2012 Çarşamba

KARADENİZ EREĞLİ TARİH DOĞA VE KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMA DERNEĞİ YÖNETİMİ BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN HALİL POSBIYIK'I ZİYARET ETTİ


KARADENİZ EREĞLİ TARİH DOĞA VE KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMA DERNEĞİ YÖNETİMİNDEN ZİYARET



Facebook'da Paylaş Google'da Paylaş Twitter'da Paylaş yahoo'da Paylaş digg'de Paylaş myspace'de Paylaş
Karadeniz Ereğli’nin önemli sivil toplum örgütlerinden biri olan Karadeniz Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği’nin Yıldırım Merkan Başkanlığı’ndaki yeni yönetim kurulu 18 Nisan Çarşamba günü Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı makamında ziyaret etti.

Saat 10.30’da gerçekleştirilen ziyarette Başkan Merkan’ın yanı sıra dernek 2. Başkanı Gürdal Özçakır, Genel Sekreter Mehmet Gökalp, Muhasip Üye Emel Çalkam ve üyeler Hamdi Çakır, Yeşim Koşma ve Recep Somuncu da hazır bulundu.

Ziyarette Karadeniz Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Yıldırım Merkan, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a, 1930 yılına ait olan ve FATİHA YOKUŞUNDAN ÜÇ MİNARE adlı bir fotoğraf hediye etti.


MERKAN: “25.YILIMIZDA ÖNEMLİ ETKİNLİKLERE İMZA ATACAĞIZ.”
Başkan Posbıyık’a, kendilerini kabulünden dolayı teşekkür eden Dernek Başkanı Yıldırım Merkan, 25 Mayıs 1987 tarihinde kurulan Karadeniz Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği’nin, kentin yok olmaya yüz tutmuş tarihini olabildiğince korumak, doğal ve kültürel değerleri yaşatabilmek ve Karadeniz Ereğli’de yaşayanların bu konulara eğilmesini sağlamak amacıyla kurulduğunu ifade etti. Derneklerinin, Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından tahsis edilen ve Turizm Bürosu olarak da kullanılan sahil yolundaki binada faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydeden Merkan, 2012 yılı mart ayı itibarıyla 163 üye sayısına ulaşan derneklerinin, kuruluşlarının 25.yılında önemli etkinliklere imza atmayı planladığını söyledi.


BAŞKAN POSBIYIK: “ÇALIŞMALARINIZI TAKİP EDİYOR VE ÖNEMSİYORUM.”
Karadeniz Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Halil Posbıyık da konuşmasında, ilçede bulunan birçok başarılı dernek arasında Karadeniz Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği’nin de yer aldığını ifade etti. Cemiyetçiliğin bir gönül işi olduğuna vurgu yapan Başkan Posbıyık, Yıldırım Merkan’ın başkanlığındaki derneğin de bu bağlamda önemli bir misyona sahip olduğunu kaydetti. Karadeniz Ereğli’nin tarihi açısından bundan önce yapılan çalışmaları da yakından takip ettiğini ve Karadeniz Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği’ni önemsediğini belirten Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bundan sonraki dönemlerde, kent tarihine ışık tutacak çalışmalarda profesörlerden ve tarih uzmanlarından destek alınması gerektiğine dikkat çekti.




http://eregliekip.net/ekip/haberOku.asp?kimlik=9943

Hiç yorum yok: