13 Nisan 2012 Cuma

19. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

             Tarih Doğa Derneğinde Yeni Dönem

Bu yıl kuruluşunun 25. yılını kutlayacak olan Kdz. Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneğinin 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı 31 Mart 2012 Cumartesi günü saat 14.00 de AKM Kdz. Ereğli Kent Konseyi Toplantı Salonunda yapıldı.




Derneğin yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Başkan: Yıldırım MERKAN, II. Başkan: Gürdal ÖZÇAKIR, Genel Sekreter: Mehmet GÖKALP, Sayman:Yeşim KOŞMA, Üyeler; Hamdi ÇAKIR, Emel ÇALKAM, Recep SOMUNCU

Denetim Kurulu ise; Can CANVER, Mustafa ÖZÇELİK ve Kani AKMAN'dan oluştu.
Yeni yönetim düzenlediği çalışma takvimi ile son iki yıllık çalışmaların gözden geçirilmesi ile beraber yeni dönemde öncelik verilecek konular ise aşağıdaki şekilde belirlendi.
1- Ereğli’nin tarihi, folklorik ve kültürel değerlerinin envanterini çıkarmak, 2- Derneğimizin kurumsallaşmasını sağlayacak faaliyetlere öncelik vermek, 3- “Ereğli Sivil Mimari Örnekleri” adlı çalışmayı tamamlamak. Bu kapsamda, Ereğli Sivil Mimari örneklerini taşıyan bir binanın onarılarak, Ereğli Kültür Evi veya Kent Müzesi olarak hizmete açılması için girişimlerde bulunmak, 4- Çevre il ve ilçelerimize kültürel geziler düzenlenmek. 5- Çevre bilincini artırıcı etkinlikler ve doğa yürüyüşleri düzenlenmek. 6- Üyelerimize ve Kdz. Ereğli’de yaşayanlara yönelik ilçemizin gelenek ve göreneklerini yaşatacak nostaljik etkinlikler düzenlemek.

Hiç yorum yok: