12 Haziran 2012 Salı

KDZ. EREĞLİ TARİH DOĞA VE KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMA DERNEĞİNDEN GEZİ ETKİNLİĞİ


KDZ. EREĞLİ TARİH DOĞA VE KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMA DERNEĞİNDEN
GEZİ ETKİNLİĞİ
İlçemizin kent çevresini tanımak ve tanıtmak amacıyla Derneğimiz tarafından düzenlenen  ‘Kdz. Ereğli Çevre Gezi'lerinin ilki 10 Haziran 2012  tarihinde gerçekleştirilmiştir. 
Sabah 09.00’da Kdz. Ereğli Belediyesi önünden 110 kişilik bir grup 4 otobüs ile hareket edilerek Güneşli Şelaleleri, Çevlik Köyü, Kızlar Deresi - Asmalı Köprüler, Kızılcapınar Baraj Gölü - Ovaköy çevresi gezilerek misafirlerimize tanıtıldı. Güneşli’nin yaklaşık 4 km. güneyinde yer alan ve aktif çalışan Değirmen özellikle çocuklar tarafından ilgi ile karşılandı. Değirmenin çalışması seyreden ziyaretçiler değirmen sahibinden bilgiler aldılar. Sonrasında yaklaşık 3 km süren doğa yürüyüşü ile Çölemen Şelalesi’ne ulaşıldı. Doğa harikası olan bu yerde bolca hatıra fotoğrafı çekildi.
Derneğimiz, “Çevre Gezilerini” Kdz. Ereğli şehrinde yaşayan hemşerilerimizi kentimizin kırsal kesimlerindeki doğal güzellikleri tanıtmak amacıyla düzenlemiştir. Gezilerimiz,  yine Ereğli’mizin çevre köyleri ve doğal güzellikleri kapsayacak diğer geziler ile sürecektir. 













Hiç yorum yok: